Zübeyde Atasever is afgestudeerd aan de Faculteit Godgeleerdheid. Atasever heeft haar academische carrière uitgebreid met een opleiding spirituele begeleiding en nafs psychologie (spirituele psychologie). Om haar kennis te vergroten, heeft ze trainingen als psychologische counseling, psychotherapie en Virginia Satir gezinstherapie succesvol afgerond. Terwijl individuen omgaan met de problemen die hun leven diepgaand beïnvloeden, begeleidt ze hen met de trainingen die ze heeft gevolgd.

”Ontdek jezelf, realiseer je innerlijke verandering!”
Leyan Praktijk is in september 2020 van start gegaan. We bieden individuele en groepstherapie en funderingswerk. Mensen uit alle lagen van de bevolking, moslim of niet-moslim, kunnen bij ons terecht voor hulp.

Onze cliënten komen uit eigen beweging of onder begeleiding van iemand anders naar ons toe. We helpen gezinnen, stellen, jongeren en individuen. Tijdens onze eerste ontmoeting merk ik dat onze cliënten zich terughoudend, ongelukkig en hulpeloos voelen. De meest voorkomende stoornissen die ik tegenkom zijn angst, bezorgdheid en paniekaanvallen. Ze geven de voorkeur aan ons omdat ze hier alleen niet mee om kunnen gaan. Vooral onze Turkse burgers voelen zich veel comfortabeler en veiliger omdat we dezelfde religie en cultuur met hen hebben. Dit versnelt natuurlijk het genezingsproces.

“Zuiver je ziel!
Om geestelijk gezond te blijven, moeten we eerst aandacht besteden aan psychohygiëne. Onder psychohygiëne verstaan we het weerhouden van alle delen van ons lichaam om kwaad te doen. We raden moslims aan te doen wat Allah (swt) zegt te doen en niet te doen wat Allah (swt) zegt niet te doen. We adviseren ook niet-moslims om de gemeenschappelijke waarden van de samenleving te respecteren.

“Het belang van de sessies moet niet worden overschat!
We maken een afspraak met onze klanten die bij ons komen voor minstens 10 – 12 sessies. Deze sessies moeten namelijk worden afgerond om ons te belonen voor het werk dat we samen hebben gedaan. Afhankelijk van de conditie van de persoon kan het aantal sessies van tijd tot tijd toenemen.

De duur van onze eerste ontmoeting met onze cliënt is anderhalf uur; onze volgende sessies duren een uur. Natuurlijk bieden we ook online sessies aan voor mensen die niet naar ons kantoor kunnen komen of ver van Amsterdam wonen. Zij moeten nog steeds naar ons kantoor komen voor de eerste sessie, face to face.

In feite is het aan het individu om beter te worden en zich beter te voelen. We helpen hen door verschillende methoden toe te passen. Met andere woorden, we creëren een bewustzijn in het individu met onze begeleiding. Als gevolg daarvan realiseert het individu zich al de innerlijke transformatie. De belangrijkste ontwikkeling waar we blij mee zijn is dat de klachten van onze cliënten afnemen of helemaal verdwijnen naarmate de tijd vordert.

Groepstherapie is veel effectiever!
De efficiëntie die we bij individuele therapie in 10 sessies bereiken, kunnen we bij groepstherapie in één sessie bereiken. Groepstherapie en groepswerk moeten niet met elkaar verward worden. Bij groepstherapie zijn mensen betrokken die elkaar niet kennen, terwijl bij groepswerk individuen betrokken zijn die elkaar wel kennen. We besteden veel aandacht aan dit onderscheid.

In onze tijd leven ouders en hun kinderen in gescheiden werelden. Kinderen zijn steeds meer verslaafd geraakt aan sociale media. Om deze abnormale situatie uit de wereld te helpen, streven we ernaar dat moeders en dochters meer tijd met elkaar doorbrengen. Om deze basis te creëren, organiseren we moeder-dochter workshops met groepsworkshops voor adolescenten en hun moeders, waar moeders en dochters samen activiteiten doen zoals pottenbakken, marmeren, breien, schilderen analyseren. In deze workshops komen ook veel onderwerpen aan bod, zoals wie ik ben, gezonde communicatie, het begrijpen van pubers, belonen en straffen en liefdestalen.

”Dromen zijn een gids voor ons!”
In onze sessies stellen we onze cliënten vragen als “Droom je? Wat voor soort dromen heb je?”. Aan de hand van de antwoorden op deze vragen analyseren we de dromen. Want dromen bevatten aanwijzingen over de psychologische ontwikkeling van het individu. De sombere en donkere dromen die onze cliënten aan het begin van de sessies zien, worden na verloop van tijd vervangen door heldere, normale dromen en het individu stijgt geleidelijk naar een zelfwaardig bestaan.

Zübeyda Atasever
Leyan Praktijk 2
Leyan Praktijk 3