Familie en relatie therapie 2
Familie en relatie therapie 1

ONTDEK FAMILIE- EN GEZINSTHERAPIE BIJ PRAKTIJK LEYAN

Familie- en gezinstherapie bieden waardevolle ondersteuning bij familie- en gezinsproblemen. Elk probleem heeft zijn eigen oorzaken en manifesteert zich op verschillende manieren.

Bij Praktijk Leyan helpen we je onder andere bij:

  • Gezinsproblemen binnen een gezin
  • Uitdagingen die de hele familie beïnvloeden
  • De relatie tussen ouder en kind
  • De onderlinge band tussen broers en zussen

Onze systeemtherapie richt zich op het aanpakken van relatieproblemen door te werken aan familiegerelateerde kwesties.

WAT IS RELATIETHERAPIE?

Soms kom je er samen niet uit bij relatieproblemen, ondanks de vele pogingen die je hebt ondernomen. Een neutrale buitenstaander die zonder oordeel meekijkt en naar oplossingen zoekt, kan dan een enorme hulp zijn.

Bij Praktijk Leyan bieden we relatietherapie, een specifieke vorm van therapie die zich richt op het aanpakken van structurele en communicatieve problemen en spanningen tussen partners. Centraal staan de patronen, het gedrag en de emoties van zowel individuele partners als de interactie tussen hen. Via gesprekken onderzoeken we wat er misgaat, welke wensen jullie hebben en hoe jullie de relatieproblemen kunnen oplossen of de relatie kunnen herstellen na een breuk. Indien nodig ondersteunen we je ook bij respectvolle beëindiging van de relatie.

Bij Praktijk Leyan ontvangt de relatietherapeut jullie doorgaans als koppel, maar individuele sessies kunnen ook worden afgewisseld. Relatietherapie kan ook deel uitmaken van gezinstherapie. Hoewel een therapeut meestal individueel werkt, kan begeleiding van twee samenwerkende therapeuten soms ook voorkomen, afhankelijk van de situatie.